Yahoo otkupljuje sopstvene akcije

Bez autora
Jul 05 2010

Yahoo je saopštio da planira da u sledeće tri godine otkupi sopstvene obične akcije u vrednosti od tri milijarde dolara. Kompanija će moći da otkupljuje akcije kako na berzi, tako i u okviru zatvorenih pregovora sa investitorima, objavljeno je na godišnjem skupu akcionara Yahoo.Na nedavno održanom skupu akcionara je potvrđen mandat svim članovima borda direktora, uključujući izvršnog direktora Kerol Barc koja je došla na čelo te kompanije u januaru 2009. Yahoo je u poslednjih pola godine zaključio sporazume o partnerstvu sa nizom popularnih Internet servisa - u februaru sa Twitterom, a u maju sa proizvođačem onlajn igrica, kompanijom Zynga.

Yahoo otkupljuje sopstvene akcijeYahoo je saopštio da planira da u sledeće tri godine otkupi sopstvene obične akcije u vrednosti od tri milijarde dolara.

Kompanija će moći da otkupljuje akcije kako na berzi, tako i u okviru zatvorenih pregovora sa investitorima, objavljeno je na godišnjem skupu akcionara Yahoo, a prenose zapadne novinske agencije.

Na nedavno održanom skupu akcionara je potvrđen mandat svim članovima borda direktora, uključujući izvršnog direktora Kerol Barc koja je došla na čelo te kompanije u januaru 2009.

Yahoo je u poslednjih pola godine zaključio sporazume o partnerstvu sa nizom popularnih Internet servisa - u februaru sa Twitterom, a u maju sa proizvođačem onlajn igrica, kompanijom Zynga. Istog meseca je Yahoo objavio početak saradnje sa Nokiom o korišćenju veb servisa.

U junu je Yahoo na različitim sajtovima integrisao funkcije društvene mreže Facebook tako da korisnici sada mogu, između ostalog, da čitaju najnovije vesti te društvene mreže neposredno na glavnoj stranici Yahoo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik